Családifalu

villa_szekely_csaladifalu_14 A Családifalu egy olyan összetett turisztikai szolgáltatás, ahol kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget kínálunk a család minden tagjának. Tudjuk, hogy a legfontosabbak a gyerekek, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a szülők is pihenni vágynak, ha elutazik a család. Ezért szeretnénk úgy gondoskodni a gyerekek jóllétéről, hogy anyu és apu se unatkozzon, amíg a gyerekeik fociznak a kertben, másznak a mászófalon, vagy relaxálnak a hintában.

A Családifalu projekt 2012-ben valósult meg Leányfalun, a Villa Székelyben. A projekt fő célja olyan komplex turisztikai szolgáltatás fejlesztése volt, amelynek eredménye nemcsak egy családbarát szálloda, hanem olyan családcentrikus programok is, amelyek a környéken egyedülállóak. Ennek érdekében igyekeztünk összefogni a potenciális együttműködő partnereket térségi és települési szinten, és egész évben elérhető szolgáltatáscsomagot kínálni a többgenerációs utazó csoportok számára.

villa_szekely_csaladifalu_

A projekt keretében a szálloda területén belül játszóteret alakítottunk ki, az egyik földszinti terem pedig játszószobává alakítható. Emellett szervezünk különböző családi foglalkozásokat, ahol a család apraja-nagyja bemutathatja tudását. Kibéreltük és felújítottuk a leányfalui csónakházat és beszereztünk több kölcsönözhető kajakot és kenut. 8 teljesen felszerelt kerékpárral is várjuk vendégeinket. Rövid távú célunk elsősorban többgenerációs családok számára térségi és települési viszonylatban új, a település adottságaira épülő szolgáltatások feltételeinek megteremtése, és minél szélesebb körben való megismertetése. Hosszú távú célunk az volt, hogy Leányfalu, mint “családi falu” minél több család turisztikai desztinációs céljaként szerepeljen.

A projekt keretében az alábbi új szolgáltatáscsoportokat kívánjuk kialakítani: négyévszakos gyermekanimációs programok, szórakozási lehetőségek, négyévszakos wellness szolgáltatások, sportprogramok és -szolgáltatások, konferenciaturisztikai célok, környezeti nevelés.

 

http://www.nfu.hu

http://www.proregio.hu